Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

Noul Apple Watch Series 7 este un ceas foarte bun pentru a va urmari alergarile si pentru a va distra in miscare, ecranul mai mare al noului ceas si incarcarea mai rapida fac diferenta. In timp ce noul ceas este un pachet de imbunatatiri incrementale fata de modelul anterior, unele dintre schimbari au impact asupra valorii sale ca partener de alergare.

Caracteristica de marca a modelului 7 este dimensiunea ecranului sau. Inginerii Apple au facut tot ce au putut pentru a extinde dimensiunea spatiului de afisare utilizabil de pe fata ceasului. Afisajul are cu 20% mai multa suprafata de ecran decat la Watch 6. Iar luneta – banda neagra care margineste ecranul – a fost comprimata la o latime de doar 1,7 mm.

In general, Apple a marit aplicatiile Watch pentru a se extinde spre noile limite ale ecranului si a facut ca unele dintre textele din aplicatii sa fie mai indraznete si mai luminoase. Atunci cand faceti o comparatie laterala intre Seria 6 si Seria 7, grafica din Seria 7 nu pare dramatic mai mare, dar este suficient pentru a conta. Am observat cel mai mult cresterea dimensiunii in timp ce alergam si doream sa culeg informatii de la incheietura mainii doar cu o privire – afisajul mai mare a facut oarecum mai usor sa obtin informatiile dorite. De asemenea, nu am o vedere perfecta (port ochelari de citit), asa ca nu trebuie sa stramb din ochi atat de tare pentru a vedea cadranul ceasului este placut.

Exista momente in care trebuie sa apelezi rapid pe ecran in timp ce alergi sau in timpul intervalelor de mers. Ceasurile Apple anterioare au fost putin neiertatoare in ceea ce priveste precizia atingerilor. Trebuia sa fie lovite in mod deliberat butoanele drept si adevarat pentru ca acestea sa raspunda. Dar ecranul tactil al Seriei 7 pare mai usor de manevrat. Multe dintre butoanele de pe interfata sunt pur si simplu mai mari, astfel incat tinta atingerii tale este mai usor de atins.

Aplicatia pe care o folosesc cel mai mult in timpul alergarilor, aplicatia Apple Workout, nu a primit o reproiectare. Dar functiile din aplicatia existenta sunt vizibil mai mari si mai usor de privit. De exemplu, mi s-a parut mai usor sa-mi verific rapid timpul de alergare si ritmul cardiac in timp ce sunt in miscare, informatii care pot fi utile atunci cand imi ajustez ritmul in diferite parti ale alergarii. De asemenea, o noutate in aplicatia Apple Workout este vocea care imi vorbeste in ureche prin intermediul AirPods pentru a-mi indica numarul de kilometri si ritmul. Singura mea nemultumire este ca ecranul nu se lumineaza suficient de repede dupa ce mi-am intors incheietura mainii in sus; ecranul ramane in modul intunecat, mereu aprins, cat timp nu ma uit in mod activ la el. (Acest mod intunecat este acum mai luminos decat la Apple Watches anterioare).

Atat aplicatia Apple Workout, cat si cea de ritm cardiac au fost reproiectate pentru a profita de spatiul suplimentar de pe ecran. Nu folosesc des aceste aplicatii in timpul antrenamentelor, dar cu siguranta este o experienta mai placuta inainte si dupa. Folosesc cu regularitate aplicatiile Muzica si Podcasts in timpul alergarilor; Apple a spus ca butoanele de pe aceste doua aplicatii sunt cu 9% mai mari pe Seria 7. Butoanele mai mari ajuta putin, dar saritul peste melodii sau derularea a 15 secunde dintr-un podcast in timpul alergarii este inca o mica provocare.

Ecran mai mare, aceeasi durata de viata a bateriei

Cand ies la alergat, nu vreau sa fiu impovarat, motiv pentru care imi las iPhone-ul acasa si ma bazez pe Apple Watch ca unic dispozitiv de calcul. Vreau sa am la incheietura mainii ceva care sa fie compact si aerodinamic, nu mare si blocant. Totusi, imi doresc si un ecran mare. Inginerii de design de la Apple au o sarcina dificila in a media aceste doua idealuri, dar Seria 7 atinge un echilibru interesant. Cea mai mare parte a cresterii dimensiunii afisajului se realizeaza prin reducerea spatiului de pe luneta de la marginile exterioare ale cadranului ceasului, dar ceasurile de 40 mm si 44 mm ale Seriei 6 au crescut la 41 mm si 45 mm in Seria 7.

Apple Watch Series 7

Cresterea ecranului are implicatii asupra altor aspecte ale designului. Este nevoie de mai multa energie a bateriei pentru a ilumina acel spatiu suplimentar al ecranului, ceea ce poate fi unul dintre motivele pentru care Apple nu a putut oferi nicio imbunatatire a duratei de viata a bateriei in Seria 7 fata de Seria 6. Ambele dispozitive promit aceleasi 18 ore de utilizare la fiecare incarcare, ceea ce inseamna ca vei dori sa incarci noul ceas in fiecare zi, fie peste noapte, fie adaugandu-l la un moment dat in timpul orelor de veghe. Aceasta este o dezamagire – este rezonabil sa ne asteptam ca noile generatii de ceasuri sa obtina o autonomie mai buna a bateriei prin imbunatatirea continua a eficientei energetice. Apple a facut un compromis aici, si nu sunt sigur ca a fost cel corect.

Pe de alta parte, compania a gasit o modalitate de a reincarca bateria mai rapid, un proces care a fost frustrant de lent la ceasurile anterioare. Compania spune ca a refacut complet sistemul de incarcare din interiorul dispozitivului si a trecut la un nou cablu Magnetic Fast Charge USB-C, care permite dispozitivului sa se incarce cu pana la 33% mai repede si sa incarce bateria la 80% in doar 45 de minute. Nu am facut o comparatie de testare cronometrata intre sistemul de incarcare vechi si cel nou, dar afirmatia de 80% se verifica.

Aceasta este o afacere importanta pentru mine si pentru programul meu de alergare. Nu-mi place sa alerg fara ceasul meu, deoarece vreau sa-mi masor viteza si distanta si sa primesc credit pentru aceasta in aplicatia Activity. De asemenea, ma bazez pe Watch pentru a reda muzica si podcasturi prin intermediul AirPods pentru a ma distrage/intretine/incanta in timpul alergarilor. Dar sunt momente in care sunt gata sa alerg si descopar ca ceasul meu este subincarcat, de obicei pentru ca am uitat sa-l incarc peste noapte sau pentru ca i-am scos cablul USB a fost smuls din MacBook Pro pentru a face loc pentru altceva. Alegerile mele in acel moment obisnuiau sa fie fie sa alerg fara muzica sau un podcast, fie sa renunt la alergare. Incarcarea mai rapida micsoreaza acea fereastra de timp cruciala in care as putea fi tentat sa aleg optiunea B. Am descoperit ca, chiar daca ceasul este complet mort, pot astepta sa se incarce suficient de mult fara sa-mi pierd farmecul.

Caracteristici noi

Nu am spart sau ciobit niciodata cristalul unui Apple Watch, dar stiu ca se mai intampla. Apple spune ca cristalul de pe noul Series 7 a fost reproiectat si ca este cu 50% mai gros in punctul cel mai gros decat cel de pe Series 6. Se mai intampla chestii in timpul alergarilor, mai ales in timpul alergarilor pe traseu in munti, cu pietre dure in calea ta. Asa ca cristalul mai gros este o asigurare buna. De asemenea, ceasul este mai rezistent la particulele de praf, ceea ce ar putea fi un factor daca alergi pe drumuri de pamant, asa cum fac eu uneori.

In cele din urma, Apple a realizat doua fete de ceas noi pentru a scoate in evidenta suprafata mai mare a ecranului de la Seria 7. Una dintre ele, Contour, inghesuie pur si simplu numerele ceasului in spatiul suplimentar de la marginile ecranului, astfel incat acestea sa se refracteze prin curbura din sticla. Un alt nou chip de ceas, numit Modular Duo, este mai util si, potential, mai relevant pentru alergatori. Designul foloseste aproximativ 70% din partea de jos a ecranului pentru a incadra doua complicatii mari (care sunt ceva de genul widget-urilor pentru ceasuri) suprapuse. Eu am folosit complicatiile Heart Rate si Activity. Pe aproximativ o treime din partea de jos a ecranului, complicatia Activity (Activitate) afiseaza nivelurile de exercitii fizice si de miscare pe o perioada de o zi. Deasupra, aproximativ in treimea de mijloc a ecranului, pot vedea ritmul meu cardiac pe o linie de timp similara de o zi. Prezenta acestor grafice ma face sa ma gandesc la conditia fizica in timpul zilei si este, de asemenea, interesant sa vad cum o alergare buna imi afecteaza ritmul cardiac si nivelurile de activitate – o alta mica recompensa pentru ca am iesit pe teren.

Și as spune cam acelasi lucru pentru persoanele care se bazeaza pe ceasul lor pentru alergare. Dimensiunea adaugata a ecranului este placuta, iar incarcarea mai rapida a bateriei face diferenta, dar acestea sunt inca imbunatatiri incrementale. Și mai este si problema ca nu a crescut autonomie bateriei. Per total, probabil ca mi-ar fi greu sa sfatuiesc alti alergatori care au ceasuri relativ recente sa plateasca un pret mare pentru un spatiu de afisare cu 20% mai mare si o incarcare cu 33% mai rapida.

Insa Apple Watch Series 7 este pur si simplu cel mai bine conceput, cel mai precis si cel mai versatil smartwatch pe care il cunosc si nu ma astept ca acest lucru sa se schimbe prea curand.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *