Gazduire domenii

Care este diferenta dintre un nume de domeniu si gazduire web?

Aceasta este o intrebare foarte frecventa pentru oricine se gandeste sa isi lanseze propriul site web. Numele de domeniu si gazduirea web merg foarte bine impreuna – de fapt, unul rareori exista fara celalalt.

Diferenta dintre un nume de domeniu si gazduire web

1. Un nume de domeniu este adresa site-ului dumneavoastra pe internet (URL-ul adaugat in browserul web). Acesta identifica site-ul web si permite oamenilor sa il gaseasca prin intermediul browserelor web.
2. Gazduirea web este locul unde sunt pastrate fisierele website-ului (serverul web) si de unde website poate fi accesat de catre vizitatorii acestuia. Cand un vizitator introduce numele de domeniu al site-ului in fereastra browserului web, numele de domeniu este preluat si decodificat pentru a afla catre ce gazda (server) web indica. Odata ce acest lucru este facut, site-ul este afisat vizitatorului.

De ce am nevoie pentru a construi un site web? Nume de domeniu sau gazduire web?

Pentru a construi un site web aveti nevoie atat de un nume de domeniu, cat si de un cont de gazduire web. Cumpararea unui nume de domeniu va da dreptul de a utiliza acel nume de domeniu pentru o anumita perioada (de obicei 1 an).

Aveti nevoie de gazduire web pentru a stoca fisierele site-ului dumneavoastra. Dupa ce obtineti gazduire, trebuie sa va actualizati setarile numelui de domeniu si sa il indreptati catre furnizorul de servicii de gazduire web.

Trebuie sa cumpar impreuna numele de domeniu si gazduire web?

Puteti cumpara numele de domeniu si gazduirea web de la doua companii diferite. Cu toate acestea, in acest caz va trebui sa directionati numele de domeniu catre compania de gazduire web prin modificarea setarilor DNS ale acesteia.

Pe de alta parte, daca achizitionati numele de domeniu si gazduirea web de la aceeasi companie, atunci nu va trebui sa modificati setarile numelui de domeniu.

Cum cumparar un nume de domeniu?

Un nume de domeniu poate fi achizitionat prin intermediul unui registrator de nume de domeniu. Toti registratorii de domenii .ro va pot vinde aceleasi domenii. Nu exista situatii in care unele domenii sunt disponibile doar la un registrator, dar nu si la celalalt

Numele de domeniu va va costa intre 7,14€ si 14,28€ pe an (detalii in postarea Inregistrare Domenii .ro). Domeniul trebuie reinnoit anual, sau in functie de perioada achizitionata. Daca achizitionati numele de domeniu impreuna cu un pachet de gazduire web, in unele cazuri, companiile de gazduire mai obisnuiesc sa faca reducere (totala sau partiala) la pretul de achizitie al domeniului (DOAR PENTRU PRIMUL AN).

Cei mai populari registratori de nume de domenii si cei pe care ii recomandam sunt:
RoMarg
ClausWeb
roTLD

Cum cumparar un pachet de gazduire web?

Un pachet de gazduire web se poate achizitiona de la orice companie de gazduire, fie ca este din Romania sau de oriunde din lume. Singurul lucru de care este indicat sa tineti cont este locatia unde se afla serverele web. In cazul in care publicul caruia va adresati este din Romania, este indicat sa achizitionti gazduire de la o firma care administreaza servere localizate in Romania astfel incat timpul de livrare al continutului catre vizitatori sa fie cat mai rapid.

Un pachet de gazduire web va va costa de la 0,99€ pe an, insa conteaza foarte mult caracteristicile pachet, configuratia serverului si multe altele, insa pentru aceast subiect o sa dedicam o postare noua.

In concluzie, numele de domeniu reprezinta modul in care ne adresam website-urilor, iar gazduirea web este locul in care pastram acele website-uri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *