Microsoft Surface poate fi considerat practic ca o combinarie intre un PC si o tableta. Linia Surface cuprinde diverse gadgeturi cu ecran tactil care se lauda cu o durata lunga de viata a bateriei, iar o parte dintre modelele lor sunt pliabile pentru o mai mare transportabilitate.
Indiferent de produsul Microsoft Surface pe care il detineti, acesta va rula pe sistemul de operare Microsoft. Pentru a configura controalele parentale, va trebui in esenta sa urmati pasii specifici sistemului de operare. Pentru a afla ce versiune de Windows ruleaza PC-ul dumneavoastra:
- Apasati tasta logo Windows + R
- Tastati winver, care este un alt mod de a afisa versiunea de Windows
- Selectati OK. Se va afisa o fereastra cu informatiile dorite
Cand va dati seama ce sistem de operare ruleaza pe gadgetul dvs., puteti configura controalele parentale. In general, va sugeram sa rulati cea mai recenta versiune, asa ca am incorporat mai jos setarile de control parental pentru Microsoft 10.
Setarea controlului parental pe Windows 10
Cum sa adaugati conturi pentru copii in familia dvs.
In primul rand, adaugati un cont de utilizator de tip „Family” la computerul dvs. Acolo veti indica faptul ca acest cont este destinat unui copil aflat sub supravegherea dvs, apoi veti configura toate restrictiile de continut si de utilizare prin Microsoft Family. Atat tu, cat si copilul tau veti avea nevoie de un cont Microsoft, asa ca, daca nu aveti unul, incepeti de acolo.
- Deschideti meniul Windows Settings (Setari Windows) si alegeti Accounts (Conturi).
- Alegeti Family & Other People (Familie si alte persoane) din meniul din bara laterala din stanga.
- Sub Familia ta, faceti clic pe Adaugati un membru al familiei.
- Introduceti adresa de e-mail asociata cu contul Microsoft al copilului dumneavoastra.
- Deschideti contul de e-mail al copilului dvs., gasiti e-mailul de la Microsoft si faceti clic pe linkul pentru a confirma ca este copilul dvs. si ca trebuie sa fie adaugat la Familia Microsoft.
Cum se acceseaza setarile de control parental
- Alegeti Accounts (Conturi) din meniul Windows Settings (Setari Windows).
- Uitati-va din nou la meniul Family & Other People (Familie si alte persoane). Acum, ar trebui sa vedeti contul copilului dumneavoastra si optiunea Manage Family Settings Online (Gestionati setarile familiei online).
- Faceti clic pe Manage Family Settings Online (Gestionati setarile familiei online). Astfel, se deschide pagina Microsoft Family Parental Control in browserul dumneavoastra.
- Optiunile de meniu din dreapta va permit sa monitorizati activitatea fiecarui copil si sa setati controlul parental. Cele mai importante trei zone sunt:
– Navigare pe Web
– Aplicatii, jocuri si media
– Timpul petrecut pe ecran - In sectiunea Web Browsing (Navigare pe Web), veti vedea ca Windows blocheaza automat rezultatele cautarilor si filtreaza site-urile web care contin continut potential inadecvat. Orice site web care nu a fost inca adaugat pe lista neagra a Microsoft va fi in continuare accesibil, la fel ca si continutul generat de utilizatori pe site-urile „sigure”. Retineti ca aceste controale functioneaza numai pe Internet Explorer si Microsoft Edge – controalele parentale Microsoft blocheaza implicit accesul la alte browsere. Daca doriti, puteti dezactiva blocarea pe alte browsere si puteti utiliza metode suplimentare de control parental pentru a proteja acele browsere.
- In sectiunea Apps, Games, & Media (Aplicatii, jocuri si media), veti putea bloca aplicatiile si jocurile nepotrivite. Microsoft blocheaza deja accesul copiilor la filme si jocuri mature. Aceste setari se vor aplica tuturor PC-urilor si dispozitivelor Windows 10 Mobile, Windows Phone 8 si Xbox One.
Aici puteti seta ce continut poate cumpara, descarca si transmite copilul, in functie de varsta acestuia. Microsoft stabileste in mod implicit varsta curenta a copilului, dar o puteti ajusta la ceea ce credeti ca este cel mai bine. - In cele din urma, puteti seta limite de timp petrecut in fata ecranului si programe pentru fiecare zi a saptamanii. Puteti seta limite de la 0 la 12 ore, in intervale de jumatate de ora. Programul de acces implicit este de la 7 dimineata la 22:00 in fiecare zi.
Daca copilul dvs. are nevoie sa utilizeze orice dispozitiv Windows in afara limitelor de timp de acces la ecran pe care le-ati stabilit, acesta are optiunea de a solicita timp suplimentar. Veti primi un e-mail in care puteti aproba sau refuza cererea.