apple

iOS 16: Ce stim pana acum despre noile functii

Se asteapta ca Apple sa prezinte urmatoarea actualizare majora a software-ului pentru iPhone pe 6 iunie, in cadrul conferintei virtuale Worldwide Developers Conference. Dar este posibil ca scurgerile de informatii sa fi oferit deja o imagine a ceea ce planuieste Apple. Urmatoarea versiune majora a sistemului de operare al companiei pentru iPhone, care se asteapta sa se numeasca iOS 16, se spune ca va fi o actualizare incrementala care va aduce schimbari la nivelul aplicatiilor si al modului in care interactionam cu sistemul. Iata ce am auzit pana acum despre iOS 16.

iOS 16: Data de lansare
Apple lanseaza o noua versiune a sistemului sau de operare pentru iPhone in timpul evenimentului WWDC din iunie, urmata de lansarea unei versiuni beta publice in iulie, inainte de a fi disponibila in toamna. Compania va urma acelasi tipar si cu iOS 16. Am putea vedea ca iOS 16 va fi lansat in septembrie, in timp ce urmatoarea versiune a sistemului de operare pentru iPhone va sosi alaturi de gama iPhone 14, inainte de Sarbatori. Anul trecut, prima versiune beta publica a iOS 15 a devenit disponibila spre sfarsitul lunii iunie. Daca Apple spune pe program, ne-am putea astepta sa vedem primele versiuni beta ale iOS 16 fiind lansate in luna iunie.

Ce iPhone-uri vor primi iOS 16?

Desi nu este confirmat, Apple ar putea renunta la suportul pentru iOS 16 de la o serie de modele vechi de iPhone. iOS 15 a fost disponibil pentru iPhone-urile de pana la iPhone 6s. Cu toate acestea, un raport recent sustine ca iOS 16 va functiona pe iPhone-urile care au in interior un chipset A10. Da, asta inseamna ca iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (2016) si iPod Touch (a 7-a generatie) nu vor fi suportate.

Indiferent de asta, urmatoarele dispozitive vor rula iOS 16

 • iPhone 7 si 7 Plus
 • iPhone 8 si 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone XS si XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max
 • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12, 12 Pro si 12 Pro Max
 • iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13, 13 Pro si 13 Pro Max
 • iPhone SE 3 (2022)
 • Seria iPhone 14

iOS 16: Caracteristici noi

Deocamdata, noile caracteristici care vor veni in iOS 16 sunt un mister pentru moment. Dar, potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, se spune ca iOS 16 va primi cateva aplicatii noi, precum si „modalitati imbunatatite de interactiune” cu cele existente. Cu toate acestea, nu va asteptati inca la o „reproiectare completa a software-ului”. Separat, LeaksApplePro sugereaza ca iOS 16 aduce „widget-uri mari” in sistemul de operare, permitand mai multe informatii, cum ar fi melodia care ruleaza, vremea si memento-uri specifice. Sa nu uitam – iOS 15 a fost o actualizare importanta, deoarece a introdus o serie de caracteristici noi, printre care capacitatea FaceTime de a efectua apeluri catre utilizatorii Windows si Android, noua integrare Messages si capacitati imbunatatite de recunoastere a fotografiilor in aplicatia Photos, etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *