iPhone 13

iPhone 2021 arata aproape identic cu iPhone 12, desi este putin mai gros si mai dificil pentru a avea o baterie mai mare. De asemenea, Apple a micsorat dimensiunea crestaturii cu 20% in ceea ce priveste latimea.

Afisaj

iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max sunt toate dotate cu ecrane OLED. Anul acesta, insa, modelele Pro au o distinctie notabila: o noua tehnologie de afisare ProMotion.

Ecranul ProMotion ofera iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max o tehnologie de rata de reimprospatare adaptiva, permitandu-i sa varieze de la 10Hz la 120Hz in functie de ceea ce faci.

In cele din urma, cum ramane cu crestatura? In fiecare an, exista o asteptare ca crestatura si decupajul Face ID sa devina mai mici, iar acest lucru s-a intamplat in cele din urma cu gama iPhone 13 din acest an… intr-un fel.

Linia iPhone 13 prezinta o crestatura care este cu aproximativ 20% mai mica din punct de vedere al latimii, dar este de fapt ceva mai inalta, deoarece Apple a mutat difuzorul pentru casti in rama superioara. Indiferent de aceasta, aspectul general al iPhone 13 va fi mai elegant, deoarece reducerea totala a crestaturii este evidenta din punct de vedere vizual.

Imbunatatiri ale camerei foto

Apple spune ca iPhone 13 si iPhone 13 mini includ un „salt masiv in ceea ce priveste designul camerei”, cu o noua camera Wide care aduna cu 47% mai multa lumina pentru mai putin zgomot si imagini mai luminoase. Apple a adaugat, de asemenea, stabilizarea optica a imaginii cu schimbare de senzor la iPhone 13 Pro, iPhone 13 si iPhone 13 mini, o caracteristica care era anterior exclusiva pentru iPhone 12 Pro Max.

Apple spune ca aceasta „stabilizeaza senzorul in locul obiectivului, astfel incat fotografiile sunt mai stabile, in timp ce camera Ultra-Wide, proiectata special, cu un nou senzor, capteaza imagini cu mai multe detalii in zonele intunecate ale fotografiilor si videoclipuri cu mai putin zgomot”.

iPhone 13 introduce, de asemenea, o noua functie a modului Cinematic, care inregistreaza videoclipuri cu oameni, animale de companie si obiecte cu un efect de adancime si schimbari automate de focalizare. Aceasta este similara functiei Mod portret care a fost disponibila pentru imagini statice. Apple spune ca utilizatorii pot modifica focalizarea in timpul si dupa captura si pot ajusta nivelul de bokeh in aplicatia Photos si iMovie.

Apple introduce, de asemenea, ceva ce numeste Stiluri fotografice, pe care le descrie ca fiind preferinte si filtre personalizate care aplica in mod inteligent ajustarile potrivite diferitelor parti ale fotografiei pentru a se asigura ca elementele importante, cum ar fi tonurile pielii, sunt pastrate.

iPhone 13 Pro si Pro Max au partea lor de caracteristici exclusive. Ambele modele dispun de o camera Ultra-Wide cu o crestere de 92% a performantelor in conditii de iluminare slaba, deschidere f/1.8, autofocus si obiectiv cu 6 elemente. Camera Wide include o deschidere f/1,5 si o imbunatatire de pana la 2,2 ori a performantei in conditii de iluminare slaba. In cele din urma, camera teleobiectiv include pentru prima data un nou senzor cu zoom optic 3x.

Alte caracteristici ale camerei foto includ:

 • Macrofotografie – Utilizatorii pot capta imagini clare si uimitoare in care obiectele par mai mari decat in realitate, marind subiectele cu o distanta minima de focalizare de 2 centimetri.
 • Smart HDR 4
 • Inregistrare video ProRes
 • Mod de noapte pentru toate cele trei camere
 • Procesor A15 Bionic
 • Linia iPhone 13 este echipata cu cel mai nou procesor Apple A15 Bionic, dar mai multe detalii despre imbunatatirile de performanta fata de iPhone 12 nu sunt clare deocamdata.

Conectivitate

Desi zvonurile indicau ca Apple exploreaza tehnologia de comutare prin satelit pe orbita joasa pe orbita terestra pentru iPhone 13, acest lucru nu s-a concretizat. Zvonurile sugerasera, de asemenea, ca suportul 5G mmWave se va extinde la noi tari din afara Statelor Unite, dar nici acest lucru nu s-a intamplat.

Cele mai bune accesorii de incarcare pentru iPhone:

 • Incarcator Qi de 10W Native Union Drop 10W
 • Incarcator de perete Anker de 30W USB-C
 • Cablu de la USB-C la Lightning
 • Adaptor sau cablu de la Lightning la casti de 3,5 mm pentru casti

Optiuni de stocare

Pentru iPhone 13 mini si iPhone 13, Apple a dublat configuratia de stocare de baza, de la 64 GB la 128 GB. Acest lucru inseamna ca iPhone 13 este disponibil in configuratii de 128GB, 256GB si 512GB.

iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max sunt disponibile in configuratii de stocare de 128GB, 256GB, 512GB si optiuni de 1TB.

Baterii mai mari

Durata de viata a bateriei de pe iPhone 12 a fost afectata din cauza adoptarii 5G si a altor schimbari. Anul acesta, Apple anunta imbunatatiri semnificative ale duratei de viata a bateriei cu iPhone 13 fata de iPhone 12.

Se pare ca Apple a adoptat noi modele de economisire a spatiului in interiorul iPhone 13, cum ar fi integrarea slotului pentru cartela SIM cu placa de baza, reducerea grosimii modulelor optice frontale si altele. Astfel, se elibereaza spatiu intern pentru baterii mai mari.

Potrivit Apple, va puteti astepta la urmatoarele imbunatatiri ale duratei de viata a bateriei in acest an:

 • iPhone 13 mini va dura cu 1,5 ore mai mult decat iPhone 12 mini.
 • iPhone 13 va dura cu 2,5 ore mai mult decat iPhone 12
 • iPhone 13 Pro va dura cu 1,5 ore mai mult decat iPhone 12 Pro
 • iPhone 13 Pro Max va dura cu 2,5 ore mai mult decat iPhone 12 Pro Max

Culori

In conditiile in care iPhone 13 are acelasi design ca si iPhone 12, Apple a reproiectat optiunile de culoare pentru a ajuta la atragerea celor care doresc sa faca upgrade.

Culorile iPhone 13 si iPhone 13 mini:

 • Roz
 • Midnight
 • Albastru
 • Starlight
 • Rosu

Culorile iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max:

 • Auriu
 • Grafit
 • Albastru Sierra
 • Argintiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *