OnePlus 10 Pro este un smartphone high-end cu cele mai bune specificatii din 2022.
Design frumos
Exteriorul lui OnePlus 10 Pro aminteste de OnePlus 9 Pro, cu un ecran care umple partea frontala si un design elegant din sticla. Exista, de asemenea, diferente. Modelul 10 Pro are o insula de camera diferita pe partea din spate, astfel incat lentilele camerei sa iasa mai mult in evidenta. Smartphone-ul are un cursor de alerta practic care va permite sa schimbati volumul soneriei intre silentios, vibratie si sunet. Aceasta functie lipseste de pe smartphone-urile Android de la alte marci.
Dispozitivul este disponibil in doua culori: verde si negru. Carcasa este rezistenta la apa si la praf, avand certificare IP68. Astfel, puteti folosi linistit smartphone-ul in baie si nu trebuie sa va faceti griji ca o cazatura in toaleta inseamna sfarsitul. Smartphone-ului ii lipseste un port pentru casti. Poti asculta muzica prin cablu folosind casti USB-C sau cumparand un adaptor de 3,5 mm la USB-C. OnePlus nu il furnizeaza. In cutie veti gasi o simpla husa din plastic pentru a proteja oarecum smartphone-ul impotriva zgarieturilor si a deteriorarilor cauzate de cazaturi.
Cele mai bune specificatii in acest moment
Asa cum v-ati astepta de la un smartphone de top, OnePlus 10 Pro are cele mai bune specificatii ale momentului. Dispozitivul functioneaza cu un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Acesta este fulminant de rapid. OnePlus pune in smartphone 8GB sau 12GB de memorie RAM, completata cu 128GB sau 256GB de memorie de stocare. Lipseste un slot micro-SD – ca in orice smartphone OnePlus scump.
Ecranul este de 6,7 inci si, din nou, are o rata de reimprospatare de 120 Hz pentru o imagine foarte fluida. Ca si in cazul smartphone-urilor anterioare, OnePlus opteaza pentru un ecran OLED, care prezinta culori saturate si este mai eficient din punct de vedere energetic decat un ecran LCD.
Baterie mai mare
OnePlus 10 Pro se poate incarca rapid cu 80 de wati. incarcarea wireless este, de asemenea, posibila, dar mai lent, cu 50 de wati. Capacitatea bateriei a crescut fata de predecesorul sau, ajungand la 5000 mAh. Modelul 9 Pro are o baterie de 4500 mAh.
Camere foto usor imbunatatite
Bineinteles, OnePlus 10 Pro are la bord senzori mai noi decat cei de la 9 Pro, ceea ce ii permite sa faca fotografii si videoclipuri mai bune pe hartie. In practica, caracteristicile camerei raman adesea aceleasi. O camera principala pentru imagini primare, un obiectiv cu unghi larg pentru imagini extra-wide si un obiectiv teleobiectiv care permite un zoom de 3,3 ori mai mare fara pierdere de calitate. Camerele au rezolutii de 48, 50 si 8 megapixeli.
Camera principala a modelului 10 Pro este identica cu cea a modelului 9 Pro. Acest lucru arata clar ca nu trebuie sa va asteptati la inovatii majore. Camera cu unghi larg a fost retusata. Are un senzor diferit si – in mod remarcabil – realizeaza fotografii mai putin largi ca standard decat la 9 Pro. Campul de vizualizare este de 110 grade, in timp ce camera cu unghi larg a lui 9 Pro are un camp de vizualizare de 123 de grade. Asadar, mai putin din mediul inconjurator incape pe placa sensibila. intr-o perioada in care camerele foto ale smartphone-urilor sunt din ce in ce mai bune si mai extinse, OnePlus face lucrurile diferit. Asta si pentru ca marca ofera camerei cu unghi larg un mod fisheye. Acest mod utilizeaza intregul camp vizual al obiectivului cu unghi larg – de preferinta 150 de grade – pentru a realiza fotografii cu efect de acvariu. Un mod amuzant, dar cu siguranta nu este un inlocuitor pentru modul obisnuit cu unghi larg.
Camerele OnePlus 10 Pro sunt – la fel ca si cele de la 9 Pro – dezvoltate de OnePlus si Hasselblad. in ecranul smartphone-ului veti gasi o gaura pentru camera selfie de 32 de megapixeli. Pe hartie, un upgrade fata de modelul 9 Pro, care are o camera selfie de 16 megapixeli.
Inca o data OxygenOS
OnePlus 10 Pro ar fi primul smartphone cu noul shell software OnePlus. Acest shell ar fi dezvoltata de OnePlus si compania mama Oppo. OnePlus a declarat ca noul shell – care nu are inca un nume – ar avea un aspect vizual diferit si ar semana mai mult cu shell-ul ColorOS de la Oppo. Dar aceasta colaborare nu a pornit. OnePlus si Oppo au pus planurile in asteptare, probabil din cauza criticilor acerbe din partea utilizatorilor OxygenOS nemultumiti. Acestia nu doreau un shell asemanator cu ColorOS, care pare mai aglomerata si contine mai multe functii.
Si astfel, OnePlus 10 Pro „doar” ruleaza pe OxygenOS, versiunea 13 la lansare. Shell-ul este oarecum asemanator cu ColorOS in ceea ce priveste pictogramele, dar aminteste in principal de versiunile OxygenOS anterioare. OnePlus instaleaza o serie de aplicatii pe smartphone si va permite sa ajustati multe lucruri, atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere al functiilor.
OnePlus promite ca OnePlus 10 Pro va primi trei actualizari de versiune. Deoarece smartphone-ul ruleaza pe Android 12, puteti conta pe Android 13, 14 si 15. De asemenea, smartphone-ul va primi actualizari de securitate timp de patru ani, deci pana in primavara anului 2026. Politica de actualizare este identica cu cea a lui 9 Pro. Marci precum Oppo si Realme (ale aceleiasi companie mama) garanteaza actualizari pentru o perioada la fel de lunga, la fel ca si Xiaomi si Nokia pentru dispozitivele high-end. Samsung si Apple se descurca mai bine, promitand cinci ani de actualizari.