OnePlus 10T

OnePlus 10T: Tot ce trebuie sa stiti

La patru luni de la lansarea lui OnePlus 10 Pro, OnePlus revine cu un nou dispozitiv, OnePlus 10T. OnePlus 10T este usor mai rapid decat OnePlus 10 Pro, datorita lui Snapdragon 8+ Gen1.

Telefonul are in continuare 8GB de RAM si 128GB de stocare (si un nou model de 16GB/256GB). Exista in continuare un cititor de amprente pe ecran si un port USB-C. Bateria este cu 4% mai mica, la 4800 mAh in loc de 5000 mAh, iar incarcarea wireless a disparut. Telefonul nu suporta Wi-Fi 6E (doar Wi-Fi 6) si se pare ca toate camerele foto sunt cu un nivel mai jos, telefonul avand acum o camera Sony IMX776 de 50 MP, iar apoi o camera ultrawide de 8 MP si o camera macro de 2 MP.

10T are un ecran OLED de 6,7 inci, 120 Hz, 2412×1080, cu o rata de reimprospatare dinamica care trece de la 120, 90 si 60 Hz, in functie de continut. Modelul 10 Pro, mai scump, are o rezolutie mai mare, 3216×1440, si o rata de reimprospatare mai dinamica, care poate cobori pana la 1 Hz pentru mai multa economie de energie. Afisajul 10T are 394 ppi. O alta masura de reducere a costurilor: Comutatorul de alerta cu trei pozitii al OnePlus lipseste de pe OnePlus 10T. Telefoanele OnePlus anterioare au avut un comutator fizic pe partea laterala care schimba intre activarea sunetului, doar vibratie sau fara sunet/ fara vibratie.

Singura masura de reducere a costurilor care doare cu adevarat este rezistenta la apa. Telefonul are doar un rating IP54, ceea ce inseamna ca este OK cu stropi de apa, dar nu este submersibil si nu il poti spala in chiuveta. Un alt dezavantaj major este software-ul: La fel ca la OnePlus 10 Pro, OnePlus limiteaza in continuare aplicatiile din fundal. Asta inseamna ca nu veti primi in mod fiabil notificari de la aplicatiile dumneavoastra, cum ar fi e-mailul si mesageria.

Incarcarea rapida a fost o caracteristica a telefoanelor OnePlus, iar 10T devine cumva si mai rapid. Telefonul se va putea incarca la 150 W si vine cu un incarcator „SuperVOOC de 150 W” in cutie. Aceasta este o putere mai mare decat majoritatea incarcatoarelor pentru laptopuri, care, fara functionalitatea PPS (Programmable power supply), nu vor incarca foarte bine majoritatea laptopurilor. OnePlus spune ca 10T se incarca de la 1 la 100% intr-un timp uluitor de 20 de minute, ceea ce va oferi o medie de aproximativ 1% la fiecare 12 secunde. OnePlus spune ca s-a pus un mare accent pe sanatatea bateriei, cu o multime de senzori de temperatura si scheme de incarcare inteligente. OnePlus spune ca, chiar si in cazul incarcarii rapide, bateria „pastreaza cel putin 80 la suta din capacitatea sa initiala dupa 1.600 de cicluri de incarcare, echivalentul a patru ani de utilizare”.

La fel ca OnePlus 10 Pro, 10T are din nou un spate stralucitor, cel putin daca luati versiunea neagra. 10 Pro a avut designul sclipitor sub un panou neted de sticla Gorilla Glass, dar 10T merge all-in cu textura spatelui si nu se mai simte ca sticla. OnePlus jura ca spatele este tot Gorilla Glass, dar acum are o serie mica de nervuri lungi si verticale care traverseaza spatele.

OnePlus spune ca 10T va „primi trei actualizari majore de Android si patru ani de actualizari de securitate”, dar tineti cont de faptul ca Android 13 va fi livrat luna aceasta sau luna viitoare, asa ca cele „trei actualizari majore” vor scadea rapid la doua. Dupa dezamagitorul OnePlus 10 Pro, 10T pare un pas in directia cea buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *